luni, 14 mai 2012

O opţiune online: HAI SĂ MERGEM!


Toţi suntem mai mult sau mai puţin plecaţi de acasă, unii mai mult timp, alţii toti timpul, depinde din ce unghi priveşti problema. Atunci când planifici  o excursie sau pur şi simplu te străfulgeră un gând de plecare, căreia nu-i poţi rezista, nu spui partenerului decât: Hai să mergem!
Asta dă naştere la întrebarea :UNDE? Dacă nu cumva dorinţa de a vedea şi simţi un oraş sau un loc special, nu te-a bântuit o bună bucată de viaţă, şi atunci nu ai nevoie să cauţi ceva anume.

Ce urmează ştiţi cu toţii. Demersuri pline de nerv dar nu de nervi, de găsire şi de identificare a locaţiei sau a oraşului, a cazării, a eventualelor obiective turistice de vizitat, iar ceva mai la urmă, apare o ciudată întrebare: CUM?



O posibilitate este să te opreşti la prima agenţie de turism care îţi iese în drum, sau calea mai uşoară, un site de rezervări online vacanţe. Un astfel de site te va ajuta să te hotărăşti ce vrei. Cauţi poate un oraş, să evadezi în ceea ce, în limbajul trendy de azi, se numeşte city-break, cauţi poate curăţenia arhitecturală a clădirilor medievale, evitând haosul unei capitale cu iz balcanic. Eu cred că opţiunea multora converge către Oraşul Luminilor sau Oraşul de Aur, sau orice altă capitală europeană cu iz de civilizaţie, de data asta.

Un weekend la Praga pare promiţător, tentant de strălucitor şi de ce nu ...umed, numai dacă te gândeşti la noua reclamă cu berea cehească, aşa că sigur vei vrea să spui şi tu NA ZDRAVI, pe o terasă în centrul oraşului, de lângă Podul Carol sau la umbra Turnului Jindrisska.
Promoţii la biletele de avion găseşti cât lumea, de fapt toată lumea  rezervărilor de bilete este la un click distanţă, mai ceva ca în urmă cu câţiva ani când luam credite cu buletinul de peste tot.
Pentru asta ai nevoie de un site de încredere şi de oferte pe măsura buzunarului. Cu biletul astfel rezervat, ai mai taiat de pe răboj o grijă, a cărei rezolvare nu ţi-a luat mai mult de cinci-zece minute.

Dacă alegi Oraşul Luminilor, poţi combina vizitarea celui mai căutat oraş de pe planetă, cu distracţia familiei şi a micuţului, dacă te gândeşti că buzunarul poate suporta şi un Disney.
Ofertele speciale Disneyland Paris vor mulţumi pe toată lumea, copilul( inclusiv copilul din tine) şi familia, aceasta din urmă cu doza de romantism parizian inclus. În fond, cine nu ar dori o asemenea combinaţie. Astfel îţi satisfaci  dorinţa de a visa pe malurile Senei, într-un vaporaş ce alunecă uşor pe lângă Île de la Cite,  împărtăşeşti iubirea cu partenerul, asta după ce ani întregi ai visat la asta pe malul...Dâmboviţei.

Nu-ţi mai rămâne decât să consulţi un comparator de tarife de cazare, absolut necesar,  să-ţi iei un ghid turistic din orice librărie sau shop de aeroport, să-ţi umpli cardul cu câteva sute de euro( este mult mai util şi mai sigur), să nu-ţi uiţi copilul şi să pleci în cea mai planificată călătorie ...neplanificată, din viaţa ta.


2 comentarii:

Traveling Hawk spunea...

Ai facut o sinteza buna, Viorel! In ceea ce ma priveste, pot spune ca mare parte din calatorie se consuma chiar in aceste etape...acum aflu enorm d emulte lucruri despre ceea ce as vrea sa vad, acum stiu cum vio ajunge la ele sau cat ma vor costa...Cand ajung la capatul firului, am confirmarea a ceea ce am gandit/visat:)

Viorel Iraşcu spunea...

Sarutmana Traveling.Ma bucur ca am ajuns unde trebuie cu etapele si sfaturile. Cu respect.

Prietenii din Povești: Desene de Colorat cu Personaje Îndrăgite

Puncte Cheie ale Articolului Desenele de colorat cu personaje din povești stimulează dezvoltarea motrică fină, creativitatea și concentrarea...