vineri, 8 iunie 2012

Băile Govora- altă tristețe, potențial uriaș


Un circuit al Vâlcii de nord și al mânăstirilor din zonă ( Surpatele, Dintr-un lemn, Frăsinei, Horezu, Govora, Bistrița) ar trebui să includă automat și Băile Govora. Cochet și intim așezat între dealurile Subcarpaților Getici, orășelul are un potențial deosebit. Investițiile l-au ocolit, în favoarea Băilor Olănești, Ocnelor Mari și parțial a Călimăneștiului. Aici am văzut că se menține încă, o tradiție cu orchestră în parc, unde poți petrece agreabil câteva ore la o terăsucă șubredă, care te duce cu gândul la sceneta cu Tanța și Costel.
Un hotel mai răsărit care se chinuie să supraviețuiască cu conferințe și team-buildinguri, dar în rest NIMIC. 
Nimic din ceea ce ar trebui să-ți bucure ochiul și sufletul și de ce nu și trupul, într-o stațiune balneoclimaterică. În ceea ce priveste potentialul, ia auziți aici: ape clorurosodice iodurate și bromurate( cutele diapire cu sare gemă exploatabilă  sunt o marcă a zonei) plus nămolul sapropelic aduc de la Ocnele Mari sunt elementele care ar face sa pălească orice stațiune de tratament din Europa. Se tratează: afecțiuni ale  apartului locomotor, respirator și otorinolaringologic.


Regiunea însă salvează stațiunea, vestita Mânăstire Govora, singura din lume unde Maica Domnului este înfățișată cu aripi, Mânăstirea Dintr-un Lemn, realizată în secolul al XVII lea din trunchiul unui singur stejar și Mânăstirea Surpatele, ctitoria lui Constantin Brâncoveanu. 
Dar ce te faci cu cei care nu gustă geniul meșterilor români de biserici și de picturi?





Și nu uita să dai LIKE!

2 comentarii:

Roxana spunea...

...o statiune, frumoasa, frumoasa si atat de trista...noi am dormit intr-un hotel din acelea de pe vremea sindicatelor, caci de Belvedere nu ne-am putut apropia, am mancat la singura terasa din parc si ne-am plimbat...pana am obosit...trist, foarte trist...dar in jurul complexului de tratament se puneau pavele...ce conteaza ca acea minunata cladire sta sa cada...

Viorel Iraşcu spunea...

Multumesc Roxana! Imi intaresti impresia...

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...