joi, 13 mai 2021

4 motive de a schimba numele de domeniu web al afacerii dvs


Privind inapoi spre anul 1994 putem spune fara a gresi prea mult ca majoritatea oamenilor nu aveau idee  de cum poate evolua  valoarea unui nume de domeniu in timp - in prezent un domeniu precum Hotels.com, Business.com, Dogs.com, etc., poate depasi chiar si 11 milioane dolari. Este evident ca un nume de domeniu brandabil este una dintre cheile care asigura succesul unei afaceri. Dar puteti schimba numele de domeniu? Raspunsul este: desigur.

In prezent, cele mai bune domenii web care utilizeaza cuvinte cheie si extensiile .COM / .RO / .EU sunt epuizate. Iata de ce, noile TLD-uri sau domeniile de nivel superior (top-level domain, in engleza) sunt imobilul digital al viitorului.

Studiile au aratat constatat ca alegerea unei extensii de domeniu relevante poate ajuta un site web sa se claseze bine pentru anumite cuvinte cheie, ceea ce duce la economii substantiale pentru marketingul platit.

In cele din urma, indiferent daca domeniile se termina cu .RO, .COM, .INFO, .AUTO sau .DOCTOR, toate stau pe un teren egal atunci cand vine vorba de performanta SEO.

Asteptarile proprietarilor de afaceri cu privire la experienta utilizatorului online se schimba pe masura ce devenim mai "intelepti" cu privire la navigarea catre lucrurile pe care le dorim. Iar noile TLD-uri relevante sunt exact o parte din aceasta experienta.

Folosirea potrivirii exacte

Cei care vad un nume de domeniu precum Fresh.coffee sau Good.music, Houses.forsale sau Art.gallery vor spune: „Exact asta caut.” Desigur, puteti plati oricand pentru publicitatea online si plasarea in motoarele de cautare, dar folosirea potrivirii exacte a numelui si extensiei va avea un avantaj imens fata de concurenta.

Motivul: un domeniu cu potrivire exacta de inalta calitate inseamna ca nu va trebui sa platiti pentru a obtine cat mai multe click-uri. Potentialii clienti va vor gasi organic!

Ceea ce multi nu realizeaza este ca exista o intreaga lume a investitiilor in nume de domeniu si care de obicei nu este cunoscuta in detaliu. Iar acest lucru se intampla de peste 30 de ani, de pe vremea cand au inceput sa apara primele domenii .COM.

Cei mai perspicace dintre acesti investitori timpurii de nume de domenii au facut milioane doar prin identificarea domeniilor de cea mai inalta calitate. Si acum exista inca o oportunitate extraordinara de a investi in TLD-uri, pe masura ce lumea trece dincolo de .COM.

Avantajele noilor extensii de domenii pentru afacerea dvs.

Noile TLD-uri sunt un pas important pentru schimbarea mediului online, prin cresterea relevantei domeniului si posibilitatea de a inregistra domenii care nu sunt disponibile cu clasicele extensii. 

Motive de a schimba numele de domeniu al afacerii dvs.

1. Flexibilitate in alegerea unui nume

Grupul de domenii scurte si memorabile .COM / .RO / .EU se micsoreaza rapid dar asta nu inseamna ca nu puteti identifica un nume de domeniu original pentru afacerea ta. Datorita noilor extensii, disponibilitatea numelor de domenii posibile a crescut insutit.

2. Mai multe nume de domenii usor de retinut

Utilizarile potentiale pentru domenii noi semnificative, cum ar fi .BIO, .SOCIAL si .MARKET, sunt practic nelimitate. Fiecare cuvant din domeniul dvs. poate si trebuie sa fie relevant pentru marca dvs.

3. Cresterea traficului web

Atunci cand utilizati termeni semnificativi si relevanti intr-un nume de domeniu va creste angajamentul vizitatorilor si clientilor fata de brandul dvs. Acest lucru va va ajuta sa atrageti mai mult trafic pe site-ul dvs. si va va imbunatati rankingul SEO.

4. Costuri de marketing online reduse

Deoarece numele de domenii create cu noile extensii de domenii genereaza trafic web organic catre site-ul dvs., veti fi mai putin dependenti de plasarea de reclame platite pentru imbunatatirea pozitiei in clasamentul motoarelor de cautare. 

Gasirea numelui de domeniu potrivit  poate avea un impact semnificativ asupra succesului si dezvoltarii afacerii dvs.

O denumire gresita poate sa creeze o imagine incorecta si nu va reusi sa va conecteze cu clientii si in unele cazuri va poate crea probleme de natura comerciala si legala. Pe de alta parte, un nume de domeniu clar si puternic poate fi de mare ajutor in eforturile dvs. de marketing si branding.

A schimba numele de domeniu intr-unul mai bun inseamna a da o noua sansa afacerii dvs. In plus, un nume de domeniu este ceva cu care veti trai mult timp, asadar schimbati-l daca simiti ca nu rezoneaza cu clientii dvs. Specialistii in marketing care afirma ca „au incercat totul” ar trebui sa ia în considerare extensiile de nume de domeniu relevante si semnificative ca o parte viabila a unei strategii de marketing digital orientate catre utilizator in viitor.

Niciun comentariu:

Ferestrele de Mansardă: Lumină Naturală și Ventilație pentru Casele Dumneavoastră

Ferestrele de mansardă maximizează lumina naturală, reducând nevoia de iluminat artificial. Îmbunătățesc ventilația, contribuind la o mai bu...