duminică, 17 ianuarie 2010

Marea Diavolului- un alt fel de Triunghi al Bermudelor


situarea geografica aproximativa a Triunghiului Diavolului, denumire data de locuitorii niponi cu 1000 de ani în urma, datorita credintei ca dragonii din mare scuipau foc( vulcani)




toate insulele de la sud est de Tokyo

cam asa ar arata vârtejurile uriase ce ,, înghit" navele

Triunghiul Bermudelor

Ma-no Umi, cum îi spun japonezii, este o portiune mică din Oceanul Pacific, situată în dreptul coastelor Japoniei, la 100 de kilometri sud-est de Tokyo.
Până prin anii '60 aici dispăreau  în mod constant, nave comerciale japoneze, ale altor națiuni sau nave militare și de pescuit.
Descoperirea şocantă s-a produs atunci când s-au suprapus hărțile și coordonatele geografice ale Triunghiulului Diavolului ,,japonez" cu cele ale Triunghiului din Bermude, aflat în Oceanul Atlantic, rezultând că ele se află pe același meridian, numai că pe părți diferite ale Globului!
Asta a dat naștere la tot felul de ipoteze și supoziții, care de care mai năstrușnice, însă un lucru este clar și anume că și aici, pe timp frumos, în condiții de vizibilitate absolută DISPAR nave și avioane. Cazul navei de cercetări trimise de guvernul japonez -Kairo Maru 5 - care a dispărut fără urmă, a făcut vâlvă în lume.
Marea Diavolului, are câteva similitudini cu Triunghiul Bermudelor, dar și câteva deosebiri:

- în Triunghiul Diavolului au disparut nave de pescuit, nave de cercetare și militare în special între  anii 1950-1954, având la bord 700 de persoane, în timp ce în Triunghiul Bermudelor numărul disparițiilor este mai mare si se întinde pe sute de ani;
- una dintre cauzele care sustin disparițiile din zona japoneză vorbesc despre producerea unor tsunami-uri, mult mai probabile în Oceanul Pacific, decât în Oceanul Atlantic;
- zona Mării Diavolului este una vulcanică cu insulițe ce apar si dispar în functie de activitatea vulcanică si seismică din zona de întâlnire a trei placi tectonice:Pacifică, Euroasiatică si Filipineză, în timp ce în zona Bermudelor stabilitatea placii tectonice americane este mult mai mare;
- în Triunghiul Bermudelor s-a evidentiat un fenomen de prezenta a unor vârtejuri capabile să ,,înghită"  vapoare si chiar avioane, din cauza imensului complex de peșteri subacvatice din zona Bahamas, în timp ce în Triunghiul Diavolului s-a vorbit de valuri ce seamană cu un zid în mișcare si care pot atinge 60 de metri!
- o asemanare ciudată între cele două zone este legată de situarea lor în timp, pe așa numita ,,linie agonică" , o linie unde se suprapun liniile polului nord magnetic, cu cele ale polului nord geografic, ipoteza fără susținere, deoarece această suprapunere variaza în timp, însa este posibil ca disparitiile misterioase să aiba loc exact în aceste perioade de activare a liniei agonice.
Aceste relatari nu fac decât sa adânceasca misterul, dacă acesta exista, cu atât mai mult cu cât se pare că dispariţiile au...dispărut de o vreme.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mi se pare foarte interesant acest subiect.Am urmarit un documentar despre Marea Diavolului si parca ziceau ca o parte din nave(foarte putine insa)au fost gasite pe fundul Pacificului.Eu cred,cel putin in cazul Triunghiului Diavolului,ca este vorba de curentii foarte puternici sau poate despre gravitatie,insa este exclus sa fie extraterestrii,desi ar fi amuzant sa se gaseasca unul.

Cristina(the redhead)

Viorel Iraşcu spunea...

Cristina, eu n-am vorbit de extraterestri pentru ca toata lumea ,se gindeste la asta cind aude de mistere neelucidate.Este posibil sa fie si ce zici tu.

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...