marți, 23 februarie 2010

Tabăra de sculptură de la Măgura- Buzău







Pe D.N. 10 Buzău -Braşov si la 14 kilometri de Berca, în comuna Măgura faceţi dreapta catre Mânăstirea Ciolanu situată într-o poiana din dealul omonim.
Nu puteti rata tabăra de sculptură de la Măgura din doua motive, unul este acela ca în România tot ceea ce este asociat unei mânăstiri sau biserici mai acătării nu se poate rata pentru ca toată lumea se îngrijeşte de montarea indicatoarelor către ele, mai puţin însă către alte obiective turistice naturale sau antropice, iar al doilea motiv este ca aceasta tabăra se afla vizavi de mânăstirea mai sus mentionată.
Nu ştiu dacă astăzi se mai organizează în fiecare an, dar aceasta tabăra de sculptură îşi are tradiţia si frumuseţea ei, fiind organizată de către Muzeul Judeţean Buzău si la care sunt invitati cei mai cunoscuti sculptori români.
Mărturisesc că nu sunt nici un cunoscător si nici un iubitor de sculptura dar nu poţi să nu rămâi impresionat de ce au creat aici artiştii noştri. Păcat că zăpada ne-a împiedicat sa vedem toate grupajele risipite în poienile Dealului Ciolanu.

6 comentarii:

Roxana spunea...

Trebuie sa fie tare frumos iarna...noi am vazut-o doar vara...

Viorel Iraşcu spunea...

Si eu as vrea sa o vad vara.Iarna are farmecul ei dar vara... totusi.

Roxana spunea...

Stii cum e vara? Vaci care pasc printre sclpturi, oameni veniti la picnic care fac gratar si plaja la umbra lor, drumul plin de tanti pe tocuri care merg la Manastirea Ciolanu....dar daca ignori toate astea e frumos!

Viorel Iraşcu spunea...

Multumesc de informatii.Ai observat ca nu exista nici un indicator catre acesta tabara?
99% dintre cei ce vin acolo se isterizeaza cind vada ca,, artistii" au putut face o tabara de sculptura cu nimfe si zeitati goale linga o manastire!
Vai, vai ce blasfemie.

Anonim spunea...

si eu am fost acolo vara! dnl profesor ma iertati ca va intreb dar d-voastra ati avut o vecina pe nume canache magda liliana care din nefericire a murit? va intreb ca a fost profesoara mea din unu-patru

Viorel Iraşcu spunea...

Nu-mi amintesc sa fi avut o asemenea vecina. Cine esti?

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...