blog de lărgit orizontul Admin: Viorel Irașcu, Bacău, e-mail viocalatorul@gmail.com sau v_irascu@yahoo.com
luni, 5 aprilie 2010
Cota 2000 din Sinaia- poze şi impresii de paltonar
De la cota 1400 şi până la cota 2000 telecabina face cam şapte minute, timp în care respiraţia îţi este tăiată de peisaj și de... scăderea de presiune. Un martie cu o zăpadă cum n-a fost nici în ianuarie sau decembrie.
Valul de nori ce se ridică precum un zid vaporos, mă trezește din reverie și-mi dă ocazia să constat, că n-am de ce să fiu invidios pe schiori- oricum nu aparțin acelei lumi- pentru că pot obține asemenea imagini și pot trăi asemenea sentimente...înălţătoare.
Jumătate de cabană situată sub zăpadă și un WC răcoros... nevoie mare. Acest lucru este absolut normal aici. Exact ca și cei 2180 de metri ai Muntelui Furnica- ce întâmplare!, cel care străjuieşte Sinaia de sute de ani.
Chiciura sau promoroaca reprezintă un fenomen meteorologic ce se întâmplă pe Platoul Bucegilor timp de opt luni pe an, doar că acum s-a suprapus și peste un strat de zăpadă consistent, acoperind tot ce înseamnă fir, antenă sau crenguţă( bine crenguţă nu, că nu există aici).
După o săptămână, imaginile de la televiziuni arătau domnişoare care se bronzau pe aceste bănci sau macho-clubb-eri bronzându-şi pectoralii. Oricum fiţele şi firmele trebuie arătate, chiar dacă nu ştim să schiem, măcar avem clăpari dă... fiţe.
Preţurile la 2000 de metri sunt pe măsura altimetrului. Nu asta este important, ci felul în care se pregăteşte mâncarea de post, pe căramizi și cu gaze. Și când te gândeşti că sunt ,,oraşe" în ţară unde acesta este încă un vis. De... este Valea Prahovei!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Re-Descoperă România Episodul 6.Defileul Latoriței. Fără cuvinte, în multe cuvinte
101 locuri românești / plecatdeacasa.net Defileul Latoriței. Fără cuvinte, în multe cuvinte Sat Ciunget, Comuna Mălaia, Județul Vâlcea, Mu...
-
Principalele zece lacuri din ţara noastră sunt situate în trepte și forme de relief diferite şi sunt dintr-o varietate de tipuri genetice....
-
Carpaţii Orientali Pasul Prislop (1416 m) - între Munţii Rodnei şi Munţii Maramureşului; şoseaua Borşa-Vatra Dornei; cel mai ...
-
LIMITE : N - Depresiunea Dornelor, Depresiunea Câmpulung Moldovenesc, Pasul Mestecăniș și Pasul Tihuța; - S – Depresiune...
6 comentarii:
un post foarte reusit ...
chiar mi-a placut mult!
am si eu unul legat fix de aceasta zona ... dar vara !!!
numai bine .
Multumesc Mihai.
NU pot sa cred...15 lei/100 gr de sorici????? Si 10 lei/ fasole batuta?
Unde-s Doamne, cabanierii de alta data?Unde-i mancare gatita la foc de lemne??
Unde-s montaniarzii??Ce cauta aia cu clapari si haine de fitza pe munte????
Fain ,dar trist al naibii articol!
pozele chiar sunt super,si zona este frumoasa pacat ca a fost acaparata de cocalari si desi imi place f.mult,nu cred ca voi mai merge iarna acolo.
m-am delectat si eu cu acest post.
eu am impresii pe traseuul asta la pas, o iesire de iarna, in februarie, pe traseul cota 1400, cota 2000, Furnica, Piatra Arsa, Babele. in total 9 ore pe zapada, in 2006.
urcusul pana la 2000 a fost partial prin ceata. noroc de schiori. Furnica a avut zapada buna fara pericol de avalansa.
la multe posturi frumoase,
dan mitrut
Felicitari !
Frumoasa ironia referitoare la cocalari si "fitoase"... Pozele sunt superbe.
Trimiteți un comentariu