joi, 15 aprilie 2010

Hotel Riviera din Sinaia, plus şi minus



Situat cam la stradă, cu iz de popas pentru camionagii, cu o priveliste interesantă(din pliant reiese că acesta este un vis, dominat de Crucea de pe Caraiman, care se afla în Buşteni??), acest hotel îţi rezervă totuşi surpize plăcute.



Aflat pe varianta ce ocoleşte Sinaia, în drum spre Bucureşti, îşi merită numele de rivieră sau de ,,margine", pentru că prin spatele lui curge linistită Prahova, dincolo de care se afla casa lui George Enescu şi cartierul Cumpătu. Cazarea se face separat de intrarea în restaurant într-o atmosferă glaciară, holul fiind prea mare ca sa fie încălzit, în schimb în camere este cald si bine, cu conditii de două stele la care se poate adauga chiar si un ,,+". Ce deranjează în faţă este zgomotul permanent făcut de traficul pe care îl stiti, iar în spate o pădurice de arini plus vreo câteva bălării din curte si vreo cincizeci de câini, strică cu totul cheful privitorului.


Mâncarea dă nota deosebită a hotelului, mai ales că este NON STOP, cu feluri traditionale(sarmale delicioase!) cu un vin al casei excelent, cu un mic dejun bunişor (cu variante la alegere) si cu ciorbe proaspete. Chelnerii au acea blazare caracteristică, de genul ,,multumeşte-mi că te bag în seamă", se miscă când mai repede când mai încet, iar unii nu reuşesc să-si steargă rictusul nici atunci când zâmbesc. Aici am observat un lucru interesant si anume ca multi turisti asa zişi de fiţe vin si mănâncă relativ ieftin, iar asta se vede după caii putere ai masinilor lor.
Aşa cum ziceam, plus şi minus.
Să nu-mi ziceţi că sunt două stele si nu trebuie să am pretenţii, pentru că nu m-am plâns de preţuri ci de servicii- şi asta parţial!

2 comentarii:

Ana Thomas spunea...

Hai, domn' profesor, cu asta m-ati uns la sufletel!!!
Am mai incercat sa las mesaje dar ma trimiteau pe un site...am votat de multe ori!!!!;) pana mi-am dat seama ce inseamna asta!

Cred ca ajunsesem sa mananc la Riviera de cel putin 3-4 ori pe saptamana!Mancare buna , pret suuper bun!
Asa ma obisnuisem cu "fitzele" ospatarilor, ca nu-i mai bagam in seama!
Mergeam acolo doar pentru mancarea buna!

Ehhhhei, amintiri, amintiri!Multzam!

Viorel Iraşcu spunea...

Asa este, mincarea este foarte buna si ieftina prin comparatie cu ce se intimpla la restaurantele din oras.
Ma bucur ca am redesteptat o serie de amintiri placute.

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...