miercuri, 24 septembrie 2014

Minimundus- Klosterkirche von Arges (Mănăstirea Curtea de Argeș)


Atunci când am vizitat uriașul parc Minimundus(Klagenfurt-Austria), cu machetele monumentelor lumii, la diferite scări, am avut surpriza să găsesc și un monument din România. Ce putea fi altceva decât o mănăstire, frumoasă este adevărat și cu o istorie și o legendă impresionante.

Klosterkirche von Arges  trona în mijlocul parcului, cu turlele sale inconfundabile, atrăgând mai mult sau mai puțin atenția turiștilor, copleșiți de multitudinea de monumente despre care doar citiseră sau pe care le văzuseră la televizor. 

Sunt mulțumit că mănăstirea unde se află regii României, a atras atenția celor de la acest parc, dar nu m-am putut opri să nu mă gândesc ce alt monument reprezentativ, am mai putea avea în următorii ani, în acest parc cu miniaturi.
Poate ciudățenia numită Palatul Parlamentului, dar le-ar lua ani să o realizeze, sau poate Cetatea Sighișoarei, monument UNESCO, singura cetate medievală încă locuită din Europa, sau poate vă gândiți și voi la niște edificii semnificative.
Despre Minimundus într-o altă postare.


Niciun comentariu:

Despre ancorarea în trecut și România Deșteaptă

Înainte, în alte timpuri, știam că nu știam. Nu aveam cum. Acum avem de unde ne informa, avem posibilitatea să știm, însă ne place în contin...