luni, 3 aprilie 2023

Embrace German Nature: o vacanță sustenabilă între munți și mare

Germania înseamnă insule, coaste, păduri, lacuri, râuri și munți: Natura din Germania este unică.

3 situri din patrimoniul natural mondial aflate sub protecția UNESCO, 16 rezervații ale biosferei care se află pe lista UNESCO a ariilor protejate și 104 parcuri naturale păstrează această comoară extraordinară, pe care vizitatorii o pot explora pe numeroase trasee de drumeții și ciclism bine întreținute.
O călătorie cu trenul neutră din punct de vedere climatic și o ședere mai lungă în unități de cazare certificate ecologice vă transformă vacanța într-una responsabilă față de mediu și chiar mai relaxată. Găsiți adevărata relaxare în peisaje de vis.

Peisaje pitorești
Cele mai frumoase călătorii încep în minte. Alăturați-vă nouă într-o excursie unică și cunoașteți coaste dramatice, insule romantice, defileuri adânci și păduri dese dintr-o perspectivă panoramică!

Sunetul mării
Ciripitul păsărilor, șoapta vântului și zgomotul mării în depărtare, nechezatul cailor și galopul copitelor pe nisip... Soarele pe față, picioarele în apă: a asculta natura și a te deschide către ea cu toate simțurile este o binecuvântare pentru suflet.
Ascultați melodia mării.

Magia unei cabane de munte
Sus, în munții Allgäu, la o altitudine de 1.108 metri deasupra nivelului mării, Silvia Beyer administrează prima cabană cu profil vegetarian din Alpi. Ingredientele regionale autentice stau la baza meniului ei. Așa a învățat de la mama și bunica ei și este cel mai bun lucru pentru natură, planetă și om. În cele din urmă: „Înviorarea sănătoasă face fericirea montană completă”.

Salvatorul focilor
Tanja Rosenberger nu-și poate imagina viața fără foci. Ea este managerul rezervației de foci din Friedrichskoog, și pentru ea, conservarea mamiferelor marine și a habitatului natural al acestora este mult mai mult decât o muncă, îi face mare plăcere în special să le reintroducă în sălbăticie: „Nu este nimic mai frumos decât imaginea unui pui de focă care înoată spre libertate”.

Vacanță durabilă
Alegeți destinații turistice cât mai departe posibil de hot-spoturile cunoscute, planificați-vă o vacanță mai lungă în loc de două scurte, experimentați natura mai intens și mai eficient din punctul de vedere al costurilor – pe jos, cu bicicleta sau chiar cu canoea - există multe posibilități de a călători responsabil din puncte de vedere ecologic și de a crea amintiri de neuitat! Iată 10 sfaturi de vacanță care vă vor încânta. 








Niciun comentariu:

Noua Cortină de Fier

  Pentru cine n-a văzut filmulețul de pe canalul meu de youtube, iată rezumatul scris: - https://www.youtube.com/watch?v=EmDt65c9aB0 - Veche...