miercuri, 28 aprilie 2010

Biserica interzisă femeilor din Muereasca, Vâlcea!







 ( sursa foto-crestinortodox.ro)

Pastila de turism sau ce aş vrea să văd în România
Azi despre:

Comuna Muereasca situată la poalele Munţilor Căpăţânii, în judeţul Vâlcea, este accesibilă dinspre Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti sau Băile Olăneşti.
În această comună(cu un nume ciudat şi în deplin contrast cu situaţia), în satul Şuta, se află  mânăstirea Frăsinei, ctitorie a Sfântului Calinic, cu biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, construită între 1860-1863, care are tipicul Sfântului Munte Athos, adică femeile nu au voie sa intre în biserică, acesta fiind singura biserică din ţară care nu a fost secularizată.

În centrul comunei se afla Piatra de la Stolovan, un punct cu o rezonanţă istorică deosebită pentru localnici, pentru că aici se adunau haiducii din codrii Builei.

3 comentarii:

Octavia spunea...

Eu stiam ca in Manastirea Frasinei nu au voie femeile sa intre.

Viorel Iraşcu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel Iraşcu spunea...

Manastirea Frasinei este in acelasi sat.N-am fost acolo sa vad situatia exacta, daca sunt doua sau numai una.Informatiile mele sunt trunchiate.Din acest motiv am numit postarile ,,...ce as vrea sa vad..."

Prietenii din Povești: Desene de Colorat cu Personaje Îndrăgite

Puncte Cheie ale Articolului Desenele de colorat cu personaje din povești stimulează dezvoltarea motrică fină, creativitatea și concentrarea...