miercuri, 16 aprilie 2014

Tulcea- poarta de intrare în deltă



Tulcea este cel mai mare oras din judetul cu acelasi nume si totodata resedinta acestuia, este situat in regiunea istorica Dobrogea, in Sud – Estul Romaniei, iar la ultimul recensamant aici au fost inregistrati circa 67000 de locuitori dintre care 92% romani, iar restul turci, rusi-lipoveni, tatari, ucraineni sau alte minoritati. 

Datorita faptului ca orasul Tulcea este si port, aici puteti ajunge cu vaporul pe Dunare, cu masina pe caile rutiere sau cu trenul, in Tulcea functionand doua gari Tulcea Oras, respectiv Tulcea Marfuri.

 Deasemenea, la o distanta de aproximativ 105 km fata de oras si la 15 km fata de Constanta se afla Aeroportul International Mihail Kogalniceanu si va sta la dispozitie in cazul in care vreti sa va deplasati cu avionul. In Tulcea exista numeroase unitati de cazare deschise tot timpul anului, ce va asteapta pentru petrecerea unui concediu de relaxare si odihna. Un oras ca acesta are nevoie de mai multe zile pentru a fi vizitat iar cei care nu au un loc propriu in oras ar putea arunca o privire peste aceasta selectie de pensiuni si case de vacanta din Tulcea.
Fiind situat chiar la intrarea in Delta Dunarii (Rezervatie a biosferei), orasul Tulcea va ofera posibilitatea de a pleca in drumetii pe numeroase trasee turistice dintre care amintim: Traseul 1 – Tulcea – Canalul Mila 35 – Garla Sireasa – Garla Sontea – Canalul Olguta – Dunarea Veche – Mila 23 – Crisan – Maliuc si din nou Tulcea, un traseu de o frumusete rara strabatut doar cu barca, unde aveti posibilitatea de a admira peisaje floristice si faunistice deosebite (nuferi, stufaris, salcii si numeroase pasari); Traseul 2 – Tulcea – Canalul Litcov – Canalul Crisan – Caraorman – Hotelul Lebada – Maliuc – Tulcea este un traseu pe un canal sapat cu harletul de catre un pescar pe nume Litcov pentru a ajunge in locuri noi bogate in peste; Traseul 3 – Tulcea – Maliuc – Hotel Lebada – Canalul Crisan – Caraorman – Lacul Puiu – Popas Puiu – Lacul Rosu – Lacul Rosulet – Canalul Rosu – Canalul Busurca – Sulina – Tulcea este un traseu pe care puteti sa-l urmati pentru a ajunge in cel mai estic oras din Romania si anume Sulina; Traseul 4 – Hotel Lebada – Canalul Mageru este un traseu in apropierea caruia se afla padurea Letea, unde puteti intalni o mare diversitate de specii atat de plante cat si de animale; Traseul 5 - Murighiol – Canalul Dunavat – Canalul Dranov – Golful Holbina – Lacul Razim – Gura Portitei este un traseu parcurs prin cel mai mare complex lagunar de pe teritoriul Romaniei si anume Razim – Sinoe, situat in sudul Deltei Dunarii.
In aceasta zona minunata a tarii noastre pot fi organizate drumetii pe trasee turistice in localitatea Letea, localitatea C. A. Rosetti, padurea Letea, lacul Nebunu, Padurea Caraorman, Lacul Erenciuc, localitatea Murighiol sau grindul Saraturile. Pe langa atractiile amintite mai sus, in orasul Tulcea si in imprejurimi mai exista si alte obiective turistice pe care le puteti vizita si admira oricand doriti dumneavoastra. De exemplu, Piata Civica din oras este ideala pentru recreere, Acvariul Complexul Delta Dunarii are in dotare peste 50 de specii de pesti, Lacul Jijila, Muzeul Ecoturistic Delta Dunarii, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Delta Dunarii, Muzeul de Istorie si de Arheologie, Cetatea Aegyssus, Rezervatia Naturala Sacalin – Zatoane sau lacasurile de cult Biserica Buna Vestire, Catedrala Sf. Nicolae, Biserica Sf. Gheorghe sau Manastirile Celic Dere, Cocos si Saon, unde va puteti reculegere spiritual.
             

Niciun comentariu:

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...