sâmbătă, 12 aprilie 2014

Unde vei fi poimaine? Poate intr-un city break?

Parafrazand titul unui  celebru film cu accente apocaplitice, intreb si eu, sau ma intreb, daca gustul pentru calatorii al romanilor a ramas acelasi sau a scazut, in ultimii ani. 

Pentru multi angajati in firme mari, unde salariile sunt decente, ideea unui city break la Roma, este nu numai apetisanta ci si izbavitoare, ca si pentru studentul avid de experienta noi sau pentru barbatul sur cu familie, ori pentru hipsterul  pe bicicleta.


Si cum sa nu te duci la Roma, in ceea ce numim turistic ,,Cetatea Eterna", cand primavara preturile sunt aproape la jumatate decat in timpul aglomeratei si canicularei veri mediteranneene.
O chestie de genul acesta, spuneam, te izbaveste de toata energia negativa acumulata in fuga prin jungla urbana. Mergand in continuare pe firul dorintelor in materie de city break, ce ar fi sa cauti niste preturi de hoteluri  in Praga, si sa spui Na zdravi, in centrul orasului caruia i se mai spune ,, ... de Aur".
Oricine a ajuns in capitala Cehiei, si-a dorit sa revina, si sa stea mai mult, pentru ca berea, Vltava, palatele si turnurile sau podurile sale, n-au cum sa nu te cucereasca. Ar trebui sa ne imaginam o plimbare linistita, pe stradutele tip burg din zona centrala inalta, o ocazie excelenta sa descoperi spiritul autentic al orasului medieval.
Multinationalul sau apartinatorul de brava clasa medie, isi doreste la vara, un concediu in Grecia, mai ales ca odata cu falimentul tarii, preturile au luat-o vertiginos in jos.
Este evident pentru oricine, ca ideea unei vacante la Marea Ionica  este una foarte buna, mai ales daca consulti site-urile unde sunt oferte la Lefkada in 2014, sau la vecina de sud, Zakyntos ori Kekira(Corfu), vecina de nord a Lefkadei.
Concluzionand, romanul isi pastreaza apetitul pentru vacante in tara si in afara ei, unii tocindu-si incaltarile pe pavelele vechi cu urme de care romane in orasul Colosseumului, sau in jurul orologiului care domina piata centrala din Praga, ori pe nisipurile din jurul hotelurilor insulei Lefkada, cea insorita.
Dorinta de acumula, de a cunoaste si de a avea ce povesti, nu poate disparea nicodata din structura noastra de aventurieri pe aceasta planeta.

Niciun comentariu:

Noua Cortină de Fier

  Pentru cine n-a văzut filmulețul de pe canalul meu de youtube, iată rezumatul scris: - https://www.youtube.com/watch?v=EmDt65c9aB0 - Veche...