joi, 6 martie 2014

5 destinații turistice din România ce pot fi vizitate în 2014

La fel ca in ultimii ani, probabil si in 2014 se merge pe aceleasi trenduri in materie de turism, rezervarea de vacante in cele mai exotice destinatii turistice din lume. In aceasta perioada, agentiile de turism lanseaza pe banda rulanta numeroase oferte turistice 2014 pentru renumite destinatii din strainatate.

Romanii sunt atrasi mai mult de facilitatile turistice straine, privind cazarea, masa si divertismentul, decat de potentialul si valoarea turistica a unor zone superbe din Romania.

Nu neg faptul ca turismul romanesc, inca nu se ridica la standardele altor tari, insa nu inteleg de ce nu putem aprecia faptul ca traim intr-una dintre cele mai frumoase tari din Europa.

In lume, foarte putine locuri aduna la un loc castele impunatoare, lacuri cu ape scăldate de legendă, cascade spectaculoase, biserici şi monumente cu incarcatura istorica, peşteri de o frumuseţe uimitoare.
Spre surpinderea multora, toate acestea se gasesc in ROMANIA si asteapta sa fie descoperite si admirate.
Pentru asta, am realizat o mica selectie al celor mai frumoase destinatii turistice din Romania, ce pot fi vizitate anul acesta:
  • CASCADA BIGAR

Surprinzator, aceasta este foarte putin cunoscuta de catre romani, superba cascada Bigar a reusit, insa, sa devina foarte populara peste hotare. Ca dovada ca The World Geography a inclus spectaculoasa cascada pe un loc fruntas intr-un clasament, alaturi de destinaţii turistice celebre din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia.
  • CASTELUL PELEŞ ŞI CASTELUL HUNIAZILOR

Un recent articol din Off to Europe spune ca in tara noastra exista doua dintre cele mai frumoase zece castele din lume, și anume Castelul Peleș și Castelul Huniazilor.
Primul este un adevarat lant de incaperi, 170 la numar, insa doar 10 sunt oferite vizitatorilor. Castelul Peles pare sa fie si un muzeu ce detine numeroase colecţii valoroase de picturi, armuri, sculpturi, mobilă, covoare, tapiserii, statuete, piese de ceramică, obiecte de veselă din aur, argint şi porţelan, vitralii.
Castelul Huniazilor, denumita de straini "Magnifica structura", a fost ridicat in secolul al XIV-lea, de catre Iancu de Hunedoara, in stil gotic, purtand si un al doilea nume, Castelul Hunedoara. Acesta face parte din elita constructiilor pe acest stil din Romania, nu doar din Transilvania.
  • INSULA OVIDIU

Unicul obiectiv turistic din Romania care se afla pe o insula naturala, este Insula Ovidiu. Insula este o "piesa" unica al litoralului romanesc, fiind situata pe lacul Siutghiol la o distanta de 5km de malul staţiunii Mamaia si la doar 500 de metri de cel al localitatii Ovidiu.
Numele insulei provine de la poetul latin Ovidiu, indepartat fiind de catre imparatul Cezar, care a trait, se pare, pe aceasta insula. De fapt, aici a si scris "Tristele" şi "Ponticele", sursa lor fiind atmosfera mohorata a iernilor de la malul marii.
  • CAZANELE DUNARII

Din ce am observat, iata ca exista si o destinatie din Romania care este des inclusa in cele mai bune oferte turistice 2014. Renumitul obiectiv turistic Cazanele Dunarii, este liderul turistic din Parcul Natural Porţile de Fier.
Acestea fac parte dintr-o zona din Defileul Dunării, la trecerea fluviului printre Munţii Carpaţi. Aici se remarca unul dintre cele mai impresionante puncte turistice ale Cazanelor Dunarii, chipul lui Decebal sculptat in stanca. La realizarea acestei minunatii, care avea sa devina cea mai mare sculptura in piatra din Europa, au luat parte 12 sculptori.
  • LACUL ALBASTRU

Aflat in judetul Maramures, in zona orasului Baia Sprie, Lacul Albastru este o adevarata minune a naturii, o zona protejata de interes national. Lacul este de fapt, o intindere de apa cu forma eliptica si adancime de aproximativ 4 metri. Lacul s-a format din apa provenita din precipitatii si care s-a infiltrat in lucrarile unei vechi excavaţii miniere. Interesant este, ca nu exista o tara in lume care sa aiba un lac care sa isi schimbe culoarea in funcţie de lumina care bate in el sau de oamenii care inoată aici.

Niciun comentariu:

Noua Cortină de Fier

  Pentru cine n-a văzut filmulețul de pe canalul meu de youtube, iată rezumatul scris: - https://www.youtube.com/watch?v=EmDt65c9aB0 - Veche...