sâmbătă, 3 decembrie 2022

Cascada 7 Izvoare -Scropoasa


    Cascada 7 Izvoare- Scropoasa din Munții Bucegi este considerată o minune a apelor de munte, cu o puritate specială, motiv pentru care apele se și captează și îmbuteliază. Cele 7 izvoare sunt magice și traversează, se spune, un câmp magnetic și un depozit argintifer, dar cascada ce rezultă și vegetația prin care curge, plus pragurile calcaroase pe care le traversează fac din spațiul acesta unul special. Adăugați la asta și lacul Scropoasa (hidroenergetic) din apropiere și aveți imaginea unui mic paradis, bun de vizitat în orice anotimp.

Un comentariu:

7e spunea...

Cascada 7 Izvoare din Munții Bucegi este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Este situată în apropiere de localitatea Scropoasa, în județul Brașov, și se poate vizita în timpul unei plimbări prin pădure. Cascada are o înălțime de aproximativ 30 de metri și este formată din șapte izvoare care se unesc într-un mic lac.

Peisajul este spectaculos, iar apele limpezi ale cascadei sunt ideale pentru răcorirea în zilele călduroase de vară. Dacă doriți să aflați mai multe despre Cascada 7 Izvoare, vizitați blogul meu de pe adresa Fii Modern pentru mai multe informații și fotografii. Sper că vă veți bucura de această frumoasă cascadă atunci când o vizitați.

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...