luni, 19 ianuarie 2009

Bigfoot - Un ,,pas mare ''și o minciună uriașă


imagine din filmuleţul care a facut din Bigfoot, vedeta internationala


imaginea luata cu camera cu infrarosii se numeste ,, freakhumanoida " sau ce ziceti de Big Mama

urme de Yeti sau Bigfoot


Bigfoot din ,, Ape Canion", statul Washington, lânga vulcanul St. Hellen


SASQUATCH- parca este la o sedinta foto, nu?

bigfoot de ... Florida

Discutiile despre ,,cryptids'', adica despre creaturi vazute de unii si a caror existenta nu poate fi -înca- demonstrata stiintific, sunt numeroase, neexistind practic stat american sau canadian ori ţara din lume care sa nu aiba un Bigfoot al ei.
Teoretic fiinte umanoide sau cu alura antropoida nu pot exista in conditiile in care evolutia speciei umane a fost cât de cât demonstrata stiintific, iar posibilitatea ca undeva pe ramurile acestui trunchi evolutiv sa fi ramas o reminiscenta asemanatoare lui Homo neanderthaliensis este eliminata din start de orice antropolog rational.

Isteria Sasquatch, Loch Ness, Bigfoot sau Yeti sau mai noua creatura Chupacabra, este generata de dorinta unora de a parveni din punct de vedere mediatic sau de întâlnirea cu urme sau umbre a caror existenta este de imaginat, pentru ca sunt convins ca oameni aceia de buna credinta chiar cred, ca au vazut ceva.
Fiecare comunitate unde s-au raportat aparitii de acest gen are un site de prezentare a imaginilor, un forum de discutii pe aceasta tema existind în SUA si Canada chiar directoare ce au ca tema principala stocarea adreselor de web cu creaturi păroase.

Hai sa facem o scurta trecere în revista a acestor creaturi:
1. Yeti - Omul Zapezilor, creatura atropoida cu blana groasa a carei aparitie nu a fost niciodata demonstrata, doar câteva urme în zapada Himalayei (Nepal) , vazute si de celebrul Edmund Hilarry (primul om ce a urcat pe Chomolungma- Everest), localizat de asemenea in Muntii Tian Shan si in Podisul Tibet , ambele în China dar si in Muntii Caucaz ,unde femelele Yeti intretin se pare relatii cu barbatii georgieni, asta dupa ce îi rapesc si îi duc în padurile dese de conifere.
2. Bigfoot - aparitiile lui au generat un fenomen de masa în SUA si Canada (în special în statul British Columbia) precum si o organizatie ce cauta adevarul despre el numita ,,Bigfoot Field Researchers Organization ". Un lucru este clar, el apare in padurile dese de molid, brad si Sequoia( cel mai mare si mai înalt arbore din lume ) din nordul, vestul si centrul SUA, precum si in statul canadian mentionat mai sus.
Astfel de aparitii extinse apoi la mlastinile din Florida sau la deserturile din Nevada si New Mexico sunt exagerari ale unor exaltati.
3.Sasquatch- denumirea data probabil de bastinasii amerindieni (omah, windigo), aceleiasi creaturi si preluata de presa de senzatie, mai ales ca aceste aparitii sunt consemnate de sute de ani in izvoarele orale ale triburilor nord americane.
4.Chupacabra - face exceptie, pentru ca descrierile acestui sângeros animal cu ochii oblici ca ai unui extraterestru sunt mai clare si urmele lasate în gospodariile locuitorilor din Puerto Rico si Mexic sunt de netagaduit. Mai nou creatura ce a înspaimântat oameni din suburbiile San Jose-ului, a aparut se pare si în America Centrala( Guatemala) si in America de Sud (Columbia si Venezuela) , traversând Marea Caraibilor, nu se stie cum precum si în Rusia? sau în statul american Maine din nord-estul extrem al SUA( desenul din imagine).

5.Phaya Naga - se abate si el de la regula maimutelor uriase si paroase si se transforma într-un sarpe de apa ,,innaripat "? si cu cercuri de foc, care pazeste malurile si apele fluviului Mekong, ce curge prin Peninsula Indochina din sud-estul Asiei si traverseaza Laos-ul, Vietnamul, Cambodgia, Thailanda si putin din Myanmar, ţări unde aparitiile sale au fost raportate, mai ales ca se leaga si de unele ciudate desene ce apar in templele budiste din tarile enumerate.
6. Orang Pendek din insula Sumatra, din vestul arhipelagului indonezian, Mokele-mbembe din Republica Congo, Africa Centrala sau Ropen si Ilkai din Papua - Noua Guinee- sunt tot atâtea creaturi bipede sau zburatoare ale caror aparitii au suscitat un interes mai mare din partea media si foarte mic din partea cercetatorilor.

7 comentarii:

Anonim spunea...

intrebare...... despre creatura numita chupacabra. exista dovezi clare ale "victimelor"(capre,caini,pisici) sunt sceptic in ceea ce priveste existenta ei,dar totusi..... "Aceste animale au fost gasite moarte , cel mai adesea cu sâgele stors din corp si diferite organe smulse" & quote cine a facut asta? adica... taranii din Porto Rico au inceput sa-si omoare bietele vite doar pentru cele 15 minute de celebritate/faima? din lipsa de ocupatie? :| tot... ca fapt divers

Anonim spunea...

a chupacabra http://www.youtube.com/watch?v=LDrcOeAWeRs&eurl=http://www.descopera.ro/dnews/3169766-miticul-el-chupacabra-a-fost-filmat-pentru-prima-data

Viorel Iraşcu spunea...

@bate vintul -ai dreptate , daca ai observat la aceasta creatura am spus ca sunt urme clare ca CEVA le-a omorit sau le-a supt singele , de fapt singura unde exista dovezi palpabile . ramine de vazut. Te pup. Profu'
multumesc de adresa .

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=VsoTUy0-BjQ&feature=related
bigfoot?

eleva spunea...

da... am citi intr-o carte de obsedati ale groazei...foarte! ...stai sa-mi amintesc... ,,bla ,bla,bla si yeti''...era ca cica o fata cu tatal ei si cu fratele ei, fratele ne crezand in existenta lui yeti, tatal fotograf, si fata ia gasit slujba sa il caute pe yety, platita bine, l-au gasit pe ieti,era ingetat, intr-o pestera, a doua zi nu mai era, a treia, l-au vazu cum se dezgeata sub ochii lor i cca 3 sec., au scapat prin ajung a o crapatura care se dovedea ca i duce la iesire, a patra zi, s-au intors, l-au luat pe yeti ingetat intr-o lada frigorifica ...uriasa!...si s-au intors din aaska, acolo, ...dupa muuulte peripetii...ajung acasa, si iltin in camera de developare a pozelor. in timpul sederii in alaska,copii au fecut doi bulgeri pe care il facusera copii sa se joace, fara sa stie ca sunt magici la caldura,acoperind tot ce ating cu zapada.acasa l-au lasat din greseala, din curiozitatea copiilor, yeti dezgetandu-se, si a fugit, dar copii au aruncat bulgari, ceva neintalnit pe acolo,caci e in zona calda a globului, in copii vecinului,care ii enervau extrem de tare, si erau f.f.f.f. reutaciosi, si au ingetat, yeti a fost eliberat, si in mod misterios, zapada a disparut cu ajutorul lui, si ca-n povesti, cei doi copii care aruncau intodeaunea vina asupra celor inocenti, au disparut ca animalul din alaska,in tari calde.

Viorel Iraşcu spunea...

Interesant film .Te pup . Profu'

Anonim spunea...

Aici ati atins un subiect ce ma pasioneaza si pe mine si as vrea sa spun ca zilele astea am vazut la televizor o femeie care sunea ea ca a venit Big Foot la usa ei sa ii ceara usturoi.Pofta oamenilor de bani si a spune minciune neavand ce face este mare.Desi parerea mea ar fi ca nu ar strica sa mai fie si niste monstrii pe lumea asta

Vaporeto pe Bega

Știați că pe Bega, în Timișoara, există un fel de autobuz... fluvial? Canalul a fost curățat, reamenajat, o adevărată oază de răcoare vara. ...