sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Tradiţii de iarnă







    Chiar dacă este cam târziu, am descărcat  în cele din urmă pozele surprinse la festivalul tradițiilor populare românești organizat la Bacău, organizat cu multe piedici si probleme financiare, în perioada sărbătorilor de iarnă. 
    Nu strică să le admiram și să ne reamintim cât de frumoase sunt obiceiurile imaginate si transmise de români. Este o perioadă în care ursul moare si învie, adică natura se pregătește sub omătul ,,cald,, să reverbereze din nou cu razele soarelui. Sau imaginați-vă capra cea fâșneață, care aduce aminte ca este sursa de hrană (si spirituală) a țăranului român, în timp ce urătorii se mascheaza cât mai hidos pentru a impresiona si alunga răul adevărat si maleficul aciuat în noi.

    Pentru cei plecati de acasă (pe bune) aceste imagini transmit ideea de bucurie, de fericire, de reînviere a spiritului, odată cu Nașterea Mântuitorului, sentimente pe care românul stie să le cultive din plin, chiar dacă comite si  ceva excese.

2 comentarii:

Anonim spunea...

vai...am fost si eu...am facut poze cu toti ursii si mascatii(aproape):x a fost asa de frumos...mai vreau :x

Viorel Iraşcu spunea...

Este bine ca s-a intimplat . Costurile unei asemenea manifestari sunt destul de mari . Sa vedem la anul. Te pup. Profu'

Prietenii din Povești: Desene de Colorat cu Personaje Îndrăgite

Puncte Cheie ale Articolului Desenele de colorat cu personaje din povești stimulează dezvoltarea motrică fină, creativitatea și concentrarea...